پنجشنبه 31 خرداد 1397-10:46 کد خبر:37040

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کرد

دستیابی 3500 شرکت دانش‌بنیان به مرحله کسب و کار

انعکاس شمال - رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه 3 هزار و 500 شرکت دانش‌بنیان صنعتی از مرحله ایده‌محوری به کسب و کار رسیده‌اند، افزود: باید در افق 1404، 50 درصد از تولید ناخالص ملی از طریق این شرکت‌ها باشد که اکنون زیر 5 درصد است اما بسترسازی صحیحی جهت شتاب‌بخشی انجام شده است.


به گزارش انعکاس شمال،اسماعیل قادری‌فر در حاشیه نخستین رویداد ملی شتاب فناوری‌های تقاضامحور طبری که در دانشگاه علمی کاربردی فذا شهرستان آمل برگزار شد اظهار کرد: موضوع بازارسازی برای فناوری‌های نوین و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که ذیل برنامه محوری توسعه زیست‌بوم با اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال می‌شود.

 

وی افزود: در رویداد ملی شتاب طبری که موضوع هم‌رسانی عرضه و تقاضای فناوری‌های آماده ورود به بازار براساس نیاز بنگاه‌های صنعتی شکل گرفته است، ده‌ها طرح از سراسر کشور در یک ماراتن علمی شرکت کردند.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه انتخاب این فناوری‌ها در تعامل مستقیم و گفت‌وگوی چهره به چهره با صاحبان بنگاه‌های اقتصادی شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: تعامل موجود این نوید را می‌دهد که ما در گذار به اقتصاد مبتنی بر نوآوری فناوری و علم و در گذار از اقتصاد نفتی در مسیر درستی قرار گرفتیم و باید شتاب این حرکت را افزایش دهیم.

 

این مسؤول با ابراز خرسندی از اینکه براساس گزارش پایگاه‌های استنادی و علم‌سنجی جهان شاهد این هستیم که ایران در زمینه عرضه علمی و تولید علمی جایگاهی برجسته دارد؛ به این موضوع مهم اشاره کرد که چندین سال زودتر از افق 1404 به مقام نخست رسیدیم.

 

قادری‌فر ادامه داد: البته این موفقیت نباید ما را دچار خودشیفتگی و غرور کند زیرا موضوع علم نافع و دانش‌بنیان و تولید فناورانه بر مبنای نیاز کشور و پرداختن به حوزه‌های کلیدی و معضلاتی که به‌عنوان نمونه در حوزه آلودگی هوا و آب، چالش‌های زیست‌محیطی، ازدیاد برداشت از مخازن نفتی و البته بحث تولید نوآورانه و فناورانه محصولات جدید و پیشرفته داریم همه این‌ها ستاره قطبی است که می‌تواند ما را در مسیر حرکت رهنمون کند.

 

وی بیان کرد: با وجود اینکه حرکت‌های خوبی را در پنج سال اخیر شروع کردیم اما هنوز در شاخص توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در ابتدای راه هستیم و باید این شاخص را افزایش بدهیم.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه سهم بازار دانش‌بنیان از تولید ناخالص ملی را باید به میزان قابل توجهی برسانیم، افزود: زیرا براساس سند کلان علم و فناوری باید در افق چشم‌انداز 1404، 50 درصد تولید ناخالص داخلی را از کسب و کارهای دانش‌بنیان کسب کنیم.

 

این مسوول تصریح کرد: به همین دلیل رویداد ملی شتاب که موضوع عرضه و تقاضای فناوری را به نمایش می‌گذارد می‌تواند گام‌هایی جدی و اثرگذار باشد تا بتوانیم بنگاه‌های سنتی اقتصادی خود را با مفاهیم نوآوری از طریق نوآوری باز و استفاده از ظرفیت شبکه بزرگ شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر  آشنا کنیم.

 

قادری‌فر ادامه داد: در این عرصه از یک طرف فروش بیشتر و اشتغال بیشتر را برای شرکت‌های دانش‌بنیان به ارمغان می‌آوریم و از طرف دیگر بنگاه‌های خود را از نگاه‌های سنتی و به‌اصطلاح دودکش‌زا، دوکش‌ساز و آلاینده، به سمت فناوری روز ببریم.

 

وی با اشاره به احراز صلاحیت بیش از 3 هزار و 500 شرکت دانش‌بنیان در کشور، ادامه داد: البته در کنار آن در برنامه توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری و توسعه صنایع مبتکر ده‌ها استارت‌آپ و شرکت خلاق داریم که هر روز رشد می‌کنند و کسب و کارهای نو و سهم بازار مناسبی را برای خود دارند.

 

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه همه شرکت‌هایی که در دسته‌بندی دانش‌بنیان نوع یک یا دو تأیید صلاحیت می‌شوند حداقل به نمونه نیمه‌صنعتی رسیدند و هیچ‌کدام در مرحله ایده‌محوری نیستند، تصریح می‌کند که براساس ضوابط کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های نام‌برده باید تولید اولیه را داشته و از سطح پیچیدگی فناوری اولیه برخوردار باشند.

 

وی افزود: این شرکت‌ها باید لیست فروش، محصولات و کارکنان خود را ارائه بدهند؛ از این جهت همه شرکت‌های تأیید صلاحیت‌شده تولیدمحور بوده و در منظومه تولید دانش‌بنیان کشور فعال هستند.

 

قادری‌فر در پایان با بیان اینکه وظیفه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رشد دادن و افزایش مقیاس اقتصادی و بازار شرکت‌های دانش‌بنیان است، اظهار کرد: اگرچه در افق چشم‌انداز 1404 باید 50 درصد تولید ناخالص داخلی از کسب و کارهای دانش‌بنیان باشد و اکنون به کمتر از 10 درصد رسیده‌ایم اما بسترسازی صحیحی در این مدت انجام شده است که مسیر پیشرفت قطعاً شتاب می‌گیرد./فارس